1A-server

De 1A-­server is onderdeel van de geïntegreerde IT­-oplossing van 1A First Alternative. Een combinatie van de beste hardware en software, nauwkeurig op elkaar afgestemd en uitvoerig getest. De 1A-­server is geschikt voor zeer uiteenlopende bedrijfstakken.

Standaard is de 1A-server al zeer compleet. Hier vindt u een overzicht van de meest gebruikte functies.

 

Gebruikers en groepen
Eenvoudig gebruikers en groepen beheren en alle bijbehorende toegangs­rechten tot alle 1A­-diensten.

 

Shares
Een share is een netwerkschijf die u deelt met collega’s. Hier slaat u uw bestanden vei­lig op. Met periodieke virusscan.

Groupware
Samenwerken met anderen was nog nooit zo eenvoudig. Mail, agenda, contacten en taken in een omgeving. Op uw pc, op uw telefoon of tablet en vanaf een willekeurige locatie met een internetbrowser. Lees meer »

 

Active Directory
De 1A-server ondersteunt Active Directory. Hiermee kunnen tools en koppelingen voor Active Directory gebruikt worden. Ook LDAP-koppelingen zijn mogelijk.

 

Firewall
De 1A-­server bevat een uitgebreide en bewezen firewall die indringers buiten de deur houdt.

 

Router
De 1A-­server is een volwaardige router met ondersteuning voor reverse proxy en port forwards.

 

Wwwfilter
Met de Wwwfilter kan, op basis van publieke lijsten en eigen filters, de toegang tot ongewenste websites geblokkeerd worden.

 

VPN
Met een veilige VPN­-verbinding kunt u, zo­ nodig vanaf de andere kant van de wereld, direct bij uw bestanden. Met een remote desktop­verbinding kunt u zelfs direct op de eigen computer werken.

 

FTP
Deel eenvoudig grote bestanden met uw klanten of partners op projectbasis, veilig versleuteld en gebruiksvriendelijk.

 

Intranet
Gebruik eenvoudig webapplicaties op uw interne netwerk, alleen voor u en uw werknemers. Alle ruimte voor bijvoorbeeld interne documentatie of een bedrijfsspecifieke webapplicatie.

 

Extranet
Voor webapplicaties waar ook externen bij moeten kunnen. Alle ruimte voor bijvoorbeeld publieke documentatie of een bedrijfsspecifieke webapplicatie.

 

Handleidingen
U heeft de beschikking over een kant en klaar pakket handleidingen voor beheerders en eindgebruikers.

 

Installatie en onderhoud
De installatie van uw 1A-­server wordt door ons verzorgd. Wij monitoren deze en zorgen ervoor dat onderhoud en vervanging tijdig plaatsvinden.

 

Automatische updates
Wij werken voortdurend aan nieuwe updates voor uw 1A-­server. Deze updates worden uitgerold zonder dat u er last van heeft.

 

Monitoring
In een server vinden dagelijks veel verschil­lende processen plaats. Sommige continu, andere op vaste tijden. Ze moeten allemaal correct en volledig worden uitgevoerd. Dit wordt op afstand voor u in de gaten gehouden.

 

My1A
Via dit webportaal krijgt u toegang tot alle informatie over de diensten die u afneemt. Zo bent u altijd op de hoogte, wanneer u dat wilt.

 

Statusrapportages
Iedere maand ontvangt u een statusrapportage met grafieken van de afgelopen maand. Deze rapportages kunt u ook downloaden via de ­customerportal My1A.