Groupware met SOGo

Samenwerken met anderen was nog nooit zo eenvoudig. Mail, agenda, contacten en taken in een omgeving. Op uw pc, op uw telefoon of tablet en vanaf een willekeurige locatie met een internetbrowser. Groupware op zijn best.

Groupware met SOGo

De 1A-server bevat standaard een complete groupware-oplossing op basis van SOGo. Mail, agenda’s, contacten en taken zijn te benaderen met de webinterface, met het opensourcepakket Thunderbird of met elk apparaat dat ActiveSync ondersteunt, zoals mobieltjes en tablets. Voor deze complete groupware-oplossing betaalt u niets extra, omdat SOGo 100% opensource is.

SOGo is volledig geïntegreerd met de 1A-server. U kunt gebruikers en e-mailadressen eenvoudig in de 1A-manager beheren.

Handleidingen

Natuurlijk hebben we een aantal handleidingen gemaakt om te waarborgen dat uw ervaring met SOGo zo plezierig en effectief mogelijk is. De volgende handleidingen zijn beschikbaar:

Thunderbird

Thunderbird van Mozilla (bekend van de webbrowser Firefox) heeft als doel een snel, functioneel en krachtig programma te zijn, zonder een overmaat aan toeters en bellen. Dit opensourcepakket is gratis te verkrijgen voor Windows, Linux en Mac en is beschikbaar in 52 verschillende talen, waaronder Nederlands.

Thunderbird erg flexibel doordat het uitbreidbaar is met extensies. Sinds versie 38 wordt Thunderbird standaard geleverd met de extensie Lightning, wat agendafunctionaliteit toevoegt. Met de extensies SOGo Integrator en SOGo Connector erbij, verandert Thunderbird in een volledige groupware-client.

SOGo groupware Thunderbird

Outlook-ondersteuning

Sinds Outlook 2013 wordt het mobiele sync-protocol ActiveSync ondersteund. Op deze wijze kunnen moderne Outlook-clients wel verbinden met SOGo, maar geavanceerde functies zoals mailboxen delen en de beschikbaarheidsassistent ontbreken omdat dit niet in ActiveSync ondersteunt wordt.

SOGo werkt samen met het OpenChange project om ondersteuning voor Outlook toe te voegen. Helaas hebben we moeten constateren dat dit project nog teveel haken en ogen heeft om in productie te nemen. Wij hebben er daarom voor gekozen om OpenChange niet toe te voegen.

Backend

SOGo is erg snel en vergt weinig kracht van de 1A-server. Een enkele SOGo-server kan makkelijk duizenden gebruikers aan. Elk stukje informatie kan via de open standaard DAV worden benaderd. Dit biedt uitstekende integratiemogelijkheden.

Elk apparaat met ActiveSync-ondersteuning kan eenvoudig e-mail, agenda’s, contacten en taken synchroniseren. Ook Apple-extensies zoals agendakleuren, delen van agenda’s en dergelijke worden goed ondersteund.

SOGo op de 1A-server is gekoppeld aan MariaDB (SQL), OpenLDAP, de Cyrus mailserver en de Postfix SMTP-gateway.

SOGo groupware backend