Samba

Samba is dé standaard software voor Linux en Unix om Windows interoperabiliteit te bewerkstelligen.

“Samba: Opening Windows to a Wider World”

Samba

Al sinds 1992 biedt Samba veilige, stabiele en snelle toegang tot bestanden en printers voor alle computers die met het SMB/CIFS protocol werken, zoals Windows, Linux, Mac OS X en vele anderen. Ook is het een belangrijk component om Linux/Unix servers en desktops in Active Directory omgevingen te integreren.

Samba is een integraal onderdeel van de 1A-server. Het verzorgt de centrale gebruikersdatabase, de shares en beheer van de interne namen in het domein.

Met deze software is het mogelijk om gebruikers met een enkele gebruikersnaam en wachtwoord combinatie toegang te geven tot de meeste diensten. De beheerder bepaalt eenvoudig wie toegang heeft tot welke diensten. Dit bevordert niet alleen het gebruiksgemak maar ook de veiligheid.

Wij werken ook mee aan de stabiliteit van Samba door bugreports en patches in te sturen. Onze implementaties worden aangepast aan de behoeften van de klant en worden ervaren als snel, stabiel en eenvoudig te onderhouden.

Uitbreidingen

We hebben de centrale gebruikersdatabase gekoppeld aan een stabiele opensource RADIUS-server die kan communiceren met draadloze routers. Een gemeenschappelijk wachtwoord voor draadloze toegang, een substantieel veiligheidsrisico, is daarmee verleden tijd.