Verbeteringen aan de Phonetool

Recent hebben we versie 3.0 van de Phonetool uitgebracht. Hierin zijn verbeteringen aangebracht die het werken met 1A-telefonie met dit handige programma nog sneller maken. Ook is er aandacht besteedt aan het verbeteren van de uniformiteit van de verschillende onderdelen.

Grondige herstructurering van de onderliggende laag

PhonetoolDe Phonetool wordt door de gebruikers als een zeer handige en fijne applicatie gezien. Toch kwam er wat feedback terug dat de snelheid soms te wensen overliet. Om dit op te lossen, hebben we de applicatie opgehakt in twee lagen: de voorkant (HTML/Javascript) en de achterkant (PHP). Alle communicatie tussen deze twee lagen geschiedt asynchroon (los van elkaar, mogelijk parallel) in een moderne taal hiervoor (JSON). Bijkomend voordeel van deze opdeling, is dat complete paginaverversingen niet langer nodig zijn. Dit alles zorgt ervoor dat de gehele Phonetool een stuk sneller reageert.


Belgeschiedenis

De belgeschiedenis is qua ontwerp een tijdje een vreemde eend in de bijt geweest. Daarom is er gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om dit meer in lijn met de rest van de Phonetool te brengen.

1A-handleidingen

Omdat er geen functionele wijzigingen in de Phonetool zijn doorgevoerd, zijn de 1A-handleidingen voor de Phonetool niet veranderd.

Lees meer over de Phonetool »

 

Auteur

Richard de Vroede

Een perfectionistische alleskunner die al zijn passie in zijn werk gooit.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube