Microsoft omarmt The Linux Foundation en wordt Platinum member

16 november 2016 is de strijdbijl tussen de Windows- en Linux-kampen begraven werd. Op deze historische dag is Microsoft toegetreden tot The Linux Foundation. Microsoft omarmt The Linux Foundation en wordt Platinum member, het hoogste niveau van lidmaatschap. Topman John Gossman van het Microsoft Azure-team zal onderdeel van het bestuur worden.

Microsoft omarmt The Linux Foundation

Microsoft zag Linux voorheen als gevaar. In 2001 vergeleek de toenmalige CEO Steve Ballmer Linux nog met een nare ziekte. Hij uitte onder andere zijn bezorgdheid over de impact van de GNU GPL opensource-licentie op intellectueel eigendom.

Tegenwoordig is Microsoft een van de grootste bijdragers aan opensource. In slechts een paar jaar heeft het Canonical’s Ubuntu distributie in Windows 10 geïntegreerd, SQL Server wordt voor Linux beschikbaar gemaakt en kernonderdelen van het .NET platform vrijgegeven als opensource. Ook is het partnerschappen aangegaan met Red Hat, SUSE en andere opensource-bedrijven.

Microsoft is gegroeid naar een cloudplatformbedrijf

“Als een cloudplatformbedrijf willen we ontwikkelaars helpen meer te bereiken met de platformen en talen die ze beheersen,” zei Scott Guthrie, Executive Vice President, Microsoft Cloud and Enterprise Group. “The Linux Foundation is niet alleen bedoeld voor Linux, maar ook veel van de meest innovatieve projecten van de opensource-gemeenschap. We verheugen ons dat we deel gaan nemen aan The Linux Foundation en samen kunnen werken met de gemeenschap om ontwikkelaars te helpen te verdienen aan de beweging naar intelligente cloud en mobiele ervaringen.”

“Microsoft is gegroeid en volwassen geworden in het gebruik van een bijdragen aan opensource-technologie,” zei Jim Zemlin, Executive Director van The Linux Foundation. “Het bedrijf is een enthousiaste supporter van Linux en opensource geworden en zeer actief lid van veel belangrijke projecten. Lidmaatschap is een belangrijke stap voor Microsoft, maar ook voor de opensource-gemeenschap, die zullen profiteren van de steeds groeiende hoeveelheid bijdragen van het bedrijf.”

The Linux Foundation

The Linux Foundation heeft als doel ecosystemen te bouwen die open technologieën en de commerciële adoptie daarvan te versnellen. Veel topontwikkelaars en -bedrijven zijn aangesloten bij deze organisatie. Samen met de opensource-gemeenschap lost het de moeilijkste technologische problemen op door de grootste gedeelde investering in technologie te doen in de geschiedenis. The Linux Foundation is opgericht in 2000 en levert tools, trainingen en evenementen om opensource-projecten op te schalen. Het levert een economische impact die niet door een enkele organisatie bereikt kan worden. Meer informatie is te vinden op www.linuxfoundation.org (Engels).

Naast Microsoft zijn er nog 10 Platinum members. Dit zijn Cisco, Fujitsu, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, IBM, Intel, NEC, Oracle, Qualcomm en Samsung.

Historisch nieuws

Beide organisaties hebben persberichen geplaatst over deze historische mijlpaal:

Microsoft omarmt The Linux Foundation
Auteur

Richard de Vroede

Een perfectionistische alleskunner die al zijn passie in zijn werk gooit.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube