Cyberbeveiliging lijkt te duur voor het MKB

Uit recent onderzoek van Deloitte, gepubliceerd in het FD op 26 september 2017, is gebleken dat MKB-bedrijven de huidige problematiek rondom cyberbeveiliging niet op een betaalbare manier het hoofd kunnen bieden. De markt zou zijn oververhit, de oplossingen zijn te duur en MKB-bedrijven zouden alleen het hoognodige regelen.

MKB-bedrijven betalen dubbel

De uitgaven om de ICT goed te beveiligen liggen bij MKB-bedrijven gemiddeld twee keer zo hoog als bij een groot bedrijf (vanaf zo’n 100 miljoen euro omzet per jaar). Er zou gezocht moeten worden naar goedkopere alternatieven zodat ook de “gewone MKB’er” zijn ICT op een juiste wijze kan beschermen tegen de huidige vormen van criminaliteit.

Cyberbeveiliging goed geregeld of toch niet?

Volgens het onderzoek zouden in de financiële sector de organisaties al redelijk op een gewenst beveiligingsniveau zitten, echter in de zorg blijft dit nog achter. Wij vragen ons af of dit daadwerkelijk zo is. Is het echt allemaal al goed geregeld in de financiële sector? Denk hierbij aan accountants, notarissen, geldverstrekkers en verzekeraars. Er zijn nog een hoop bedrijven die met vraagstukken rondom cyberbeveiliging zitten en deze nog niet of niet volledig kunnen invullen.

Is jouw organisatie al helemaal up-to-date?

Met de oplossingen die worden beschreven in het artikel, kunnen een aantal zaken al worden gewaarborgd. Echter, zou jij je bedrijfsgegevens op een externe harde schijf plaatsen? Onze voorkeur gaat daar niet naar uit. We zien veel liever een weloverwogen en passende professionele oplossing, dan wanneer je met een externe harde schijf aan de wandel gaat. En een passende professionele oplossing hoeft in veel gevallen niet onbetaalbaar te zijn.

Een betaalbare oplossing is mogelijk, ook voor het MKB

Met de jarenlange ervaring in het ontwikkelen, leveren en implementeren van opensource en het gebruik van verschillende andere software, weten we zeker dat het mogelijk is om een betaalbare oplossing voor het MKB te faciliteren. Denk hierbij aan verschillende mogelijkheden zoals:

  • 24*7 monitoring van alle systemen
  • Proactief beheer op de servers
  • Regelmatig patches en updates
  • Een goede back-up van de data èn van je Office365 Mail (Exchange Online)
  • Een stabiele en betrouwbare firewall
  • Een goed antivirus pakket
  • VPN’s om extern te kunnen verbinden
  • De Wwwfilter zoals hier beschreven
  • Gebruik van tokens voor tweewegauthenticatie

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Belangrijk is dat je het niet zelf hoeft uit te zoeken. Onze partners en wij voorzien je hierin graag van een gedegen advies. Soms is een betrouwbare oplossing binnen handbereik.

Mogen wij jou adviseren?

Omdat al onze diensten op basis van maandelijkse bijdragen rusten, houden we het altijd betaalbaar voor iedere branche in iedere organisatie. Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan ook dit artikel eens.

We helpen graag met een goed advies over betrouwbare en betaalbare oplossingen. Interessant? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Auteur

get_the_author_meta('display_name')

Blinkt uit in het vertalen van technische vraagstukken van klanten naar menselijke oplossingen.

Facebooktwitterlinkedin
Facebooklinkedinrssyoutube