Wifi-technologie bij MKB is vaak zwaar verouderd

Kleine bedrijven met mobiele medewerkers hebben vaak wifi-netwerken die meer dan acht jaar oud zijn. Volgens IDC, in opdracht van netwerkspecialist Linksys, is dat omdat mkb’ers hun investeringen uitstellen om te wachten op de nieuwste ontwikkelingen. Wifi-technologie bij MKB is vaak zwaar verouderd door dit uitstel.

Het MKB is zuinig

Op zich zit er wel wat in de bevinding van IDC, maar het is ook een feit dat mkb’ers, en zeker Nederlandse, erg voorzichtig zijn met investeringen. En geef ze eens ongelijk. Niemand zit te wachten op frequente investeringen in iets “wat het toch al doet”. Maar er is een groot verschil tussen werkbaar en optimaal. Hoeveel mensen nemen tegenwoordig nog genoegen met een paar minuten wachttijd voordat er gebruik kan worden gemaakt van een verbinding? Kennelijk nog heel veel.

Technologie staat niet stil

Vooral in de ICT zijn vernieuwingen eerder regel dan uitzondering. En dan gaat het niet alleen om nieuwe mogelijkheden, maar ook om beveiliging. Ook is het niet beperkt tot access points en routers. Juist de apparaten van de gebruikers lopen vaak voor op de infrastructuur van het bedrijf. Wanneer deze nieuwe technologie ondersteunen en moeten terugvallen op oudere specificaties komt dat de gebruikservaring niet ten goede. Ook zullen de laatste beveiligingsupdates dan niet altijd zin hebben, omdat de andere kant deze nog niet ondersteunt. Het meest recente voorbeeld hiervan is de zogenaamde KRACK-attack. Dit maakt misbruik van een fout in WPA2, wat gebruikt wordt voor zo’n beetje alle wifi-netwerken met een vast wachtwoord.

Wifi-technologie bij MKB is vaak zwaar verouderd

Helaas zijn access points vaak vaste kastjes die ooit een keer geplaatst en haast vergeten zijn. Het bijwerken van dergelijke apparaten is een crime, als het al mogelijk is. Vaak is dan de oplossing om de boel dan maar te vervangen door nieuwe vaste kastjes die vervolgens weer vergeten gaan worden. Vergeten apparatuur, met name netwerkapparatuur, is bovendien een ernstig gevaar voor de veiligheid van een netwerk.

Automatisch regelmatig de nieuwste updates

De revolutionaire wifi-oplossing van 1A is anders. Unifi bestaat uit een centraal stuk software (de controller) dat regelmatig door ons wordt bijgewerkt naar de laatste versie. Alle configuratie wordt via deze controller gedaan, waardoor Wi-Fi apparaten niet meer vergeten worden. Deze nieuwe software bevat daarnaast ook nieuwe firmware voor de access points, welke automatisch worden uitgerold. Zo blijft uw wifi-omgeving altijd up-to-date, zonder uw tussenkomst. Met ons huurmodel hoeft u zich ook geen zorgen te maken over tijdige vervanging van de hardware, dat regelen wij.

Auteur

get_the_author_meta('display_name')

Een perfectionistische alleskunner die al zijn passie in zijn werk gooit.

Facebooktwitterlinkedin
Facebooklinkedinrssyoutube