Aanscherping van de beveiliging

Het internet is een fantastisch medium en open voor alles en iedereen. Dat werkt super, maar ook voor partijen met minder goede bedoelingen. Als het dataverkeer onversleuteld over het internet gaat, kunnen zij heel eenvoudig meekijken en zo inloggegevens bemachtigen. Daarna kunnen deze partijen zichzelf direct toegang verschaffen tot de data. Daarom is het erg belangrijk om te zorgen voor aanscherping van de beveiliging.

Betrouwbare beveiliging staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom gaan we binnenkort de diensten verbieden die onversleuteld over het internet én over het lokale netwerk gaan, zoals POP-, IMAP- en HTTP-verkeer. Ook methodes met zwakke encryptie, zoals PPTP-VPN, gaan we uitfaseren.

Ondersteuning voor onversleutelde POP en IMAP stopt per 1 april 2018

Aanscherping van de beveiligingAls eerste op het lijstje om de beveiliging te verbeteren, is het stoppen met ondersteuning voor onversleutelde POP en IMAP. Gelukkig zijn er niet veel klanten meer die dit nog geactiveerd hebben en in de meeste gevallen is dit nog een instelling van vroeger. Ook kan het zijn dat er nog legacy-apparatuur of applicaties gebruik hiervan maken. Deze moeten dan anders ingesteld worden of vervangen door een moderne versie. Bij twijfel, neem dan contact op met uw 1A-partner.

Overzicht uitfasering onversleutelde diensten

Voor een aantal onversleutelde diensten is een versleutelde versie beschikbaar voor aanscherping van de beveiliging. Daarvoor is wel een geldig certificaat nodig op de server. De Kopano Outlook-connector wordt al bijna twee jaar niet meer officieel ondersteund. Wanneer deze dienst wordt geblokkeerd, kan de WebApp worden gebruikt. Voor PPTP-VPN zijn twee goede alternatieven beschikbaar.

per datum:ondersteuning stopt van:alternatief:
01-04-2018POP en IMAP (onversleuteld)POPs en IMAPs (versleuteld)
01-06-2018Phonetool (onversleuteld)Phonetool (versleuteld)
01-05-2018Kopano Outlook-connector (onversleuteld)Kopano WebApp en/of DeskApp
01-07-2018PPTP-VPNIPsec of OpenVPN

Als u vragen of wensen heeft omtrent deze wijzigingen, dan kunt u contact opnemen met uw 1A-partner.

Auteur

get_the_author_meta('display_name')

Staat bekend als degene die als eerste op kantoor is en als laatste weggaat.

Facebooktwitterlinkedin
Facebooklinkedinrssyoutube