Facturatie nu via My1A

Het afgelopen jaar lijkt het tamelijk stil te zijn geweest rondom de ontwikkelingen in My1A. Maar niets in minder waar. Er zijn bergen werk verzet in het ontwikkelen en invoeren van de onderdelen die te maken hebben met de facturatie, zoals de catalogus, de inventaris, de financiële afspraken en de facturen zelf. We doen de facturatie nu via My1A.

De eerste rondes

Afgelopen augustus was het eindelijk zover: we hebben voor de eerste keer de maandelijkse facturatie vanuit My1A gedaan! Natuurlijk kwamen er nog wat bugs naar boven, maar die hebben we snel kunnen verhelpen. In september liepen we tegen een issue aan van een bug in het framework zelf, maar die hebben we ook goed kunnen verhelpen. We hebben het volste vertrouwen erin dat de facturatie van oktober vlekkeloos zal verlopen.

Consistenter en transparanter

De verschillende posten hoeven niet langer met de hand te worden ingevoerd. Naast dat dit ons enorm veel tijd scheelt, is de correctheid van de informatie veel meer gegarandeerd. Voor een aantal geconfigureerde diensten in ons datacenter kunnen we nu heel eenvoudig abonnementen muteren. En, niet onbelangrijk, alle processen en de data worden van voor naar achteren automatisch getest en geverifieerd. In onze testomgeving gebruiken we uitsluitend geanonimiseerde data, conform de Europese privacywetgeving AVG/GDPR.

1A-partners kunnen nu ook in My1A alle diensten en producten zien die hun klanten bij ons afnemen. Dit zorgt voor een veel beter en actueler beeld bij de 1A-partners van alle 1A-diensten die zij leveren. Daardoor kunnen zij hun klanten beter en sneller helpen.

LET OP: Verschuiving van de facturatieperiode

Voorheen factureerden we rond de 15e van de maand voor die maand en de telefoontikken van afgelopen maand. Dit model paste niet in de nieuwe facturatie. Daarom factureren we nu altijd de vorige maand achteraf.

Om te voorkomen dat we dit jaar 13 maanden factureren, schuiven we de komende tijd de facturatiedatum vooruit, slaan december over en factureren 2 januari 2019 de maand december 2018. Vanaf dan factureren we elke maand de vorige maand. Omdat de telefoontikken al wel achteraf werden gedaan, zullen we deze in januari eenmalig voor 2 maanden moeten factureren: voor december en november 2018.

Nieuwe facturen, herkenbare layout

De nieuwe facturen zijn op dezelfde plek in My1A te vinden, samen met de oude. Om de herkenbaarheid te waarborgen is de layout grotendeels hetzelfde als van de oude facturen. Het grote verschil in de nieuwe facturen, is dat de producten en diensten gespecificeerd staan, in plaats van ondergebracht in verzamelposten. Hierdoor hebben de personen die de facturen behandelen veel beter inzicht in wat er afgenomen wordt.

Wanneer bepaalde artikelen met korting worden afgenomen, zal dit ook worden getoond. Ook heeft elke factuur rechtsbovenin het logo van de 1A-partner staan. Als er zaken gewijzigd zijn, zoals adresgegevens, dan kan je die zelf in My1A aanpassen. Bij de volgende facturatie worden ze dan automatisch gebruikt.

My1A steeds completer

My1A wordt een steeds completer portaal voor de administratieve kant van onze dienstverlening en helpt ons om sneller aanpassingen te verwerken en transparanter te zijn.

Concept factuur
Auteur

Richard de Vroede

Een perfectionistische alleskunner die al zijn passie in zijn werk gooit.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube