1A wordt Microsoft Gold Partner

Een paar jaar geleden was het nog ondenkbaar, maar nu is het dan toch zover: 1A wordt Microsoft Gold Partner. Natuurlijk heeft dat ook te maken heeft met het gebruik van Office 365 en Windows gebaseerde terminalomgevingen door veel van onze partners en klanten. De doorslaggevende factor is echter de verandering bij Microsoft.

Microsoft’s transformatie naar een opensource-bedrijf

Eind 2016 trad Microsoft toe als Platinum member bij de Linux Foundation, afgelopen oktober trad het toe tot het LOT Network, dat ontwikkelaars beschermt tegen patenttrollen, en het maakte afgelopen jaren diverse eigen software opensource.

Nu zetten ze de volgende stap: ze zijn toegetreden tot het Open Innovation Network. De leden van het OIN verlenen onderling licenties voor Linux-technologie en beloven elkaar niet aan te klagen met patentclaims op dit gebied. Bij Microsoft gaat het om een patentportfolio van maar liefst 60.000 patenten.

Erich Andersen is de corporate vice president and chief intellectual property (IP) counsel van Microsoft. In een blog over het onderwerp stelde hij:

Bij Microsoft beschouwen we het als feit dat ontwikkelaars geen binaire keuze willen hebben tussen Windows vs. Linux, of .NET vs Java – ze willen dat cloud platforms alle technologieën ondersteunen. Ze willen technologieën uitrollen op het randje – op elk apparaat – die de behoeften van de klanten vervullen.

Wij zijn het roerend eens met Andersen! De hele blog is te lezen op de Microsoft Azure website.

1A wordt Microsoft Gold Partner

Met deze certificering kunnen wij nog beter inspringen op de behoeften van onze klanten. Het is een aanvulling op onze al zeer uitgebreide pakket aan eigen IT-diensten. Het aanbieden daarvan op Azure of andere public-cloud-platformen is dan ook voorlopig geen onderdeel van onze strategie.

De data van onze klanten is heilig. Daarom is onze eigen infrastructuur net als voorheen een essentieel onderdeel om deze garantie te kunnen geven. In een volgend artikel zullen we daar verder over uitweiden. Gebruikers van Office 365 kunnen ondertussen de komende tijd steeds meer genieten van alsmaar completere integraties met onze eigen diensten, zoals het beschikbaar stellen van O365-accounts in de 1A-manager.

1A wordt Microsoft Gold Partner
Auteur

Richard de Vroede

Een perfectionistische alleskunner die al zijn passie in zijn werk gooit.

Facebooktwitterlinkedin

Facebooklinkedinrssyoutube