Unifi Video stopt

Van Ubiquity hebben we al jaren de Unifi-wifi module in gebruik, tot grote tevredenheid. In deze module is het nu ook mogelijk om switches en routers te kunnen beheren. Hoewel Ubiquity steeds meer de gebruiker stuurt naar het gebruik van de cloudversie van Unifi, wordt de wifi-versie die je op een eigen server kan installeren nog steeds volledig ondersteund en up-to-date gehouden.

Voor Unifi Video is dat helaas anders, daar is een tijd geleden de aandacht van Ubiquity geheel naar de cloudversie uit gegaan en is de ontwikkeling aan de locale versie gestopt. Vanaf 1 januari 2021 is ook de app uit de appstore gehaald (iPhone en Android), alleen via een alternatieve download (Android) is deze voorlopig nog te installeren en te gebruiken.

Wij moeten daarom ook stoppen met deze dienstverlening. Deze is vanaf heden niet meer bestelbaar. Klanten die een werkende installatie hebben, kunnen deze blijven gebruiken, er worden geen kosten meer voor in rekening gebracht. Voor support zal alleen op basis van best-effort worden gekeken of we het probleem kunnen verhelpen. Als alternatief kan de klant overstappen naar de cloudversie, de camera’s kunnen dan in gebruik blijven.

Aangezien er maar een beperkt aantal klanten gebruik maakt van deze dienst zullen we geen alternatief gaan ontwikkelen voor de 1A-server.

 

Auteur

Hanc de Bokx

Staat bekend als degene die als eerste op kantoor is en als laatste weggaat.

Facebooktwitterlinkedin
Facebooklinkedinrssyoutube