Groot onderhoud aan uw ICT-omgeving

Groot onderhoud aan uw ICT-omgevingU bent waarschijnlijk op deze informatiepagina terecht gekomen, omdat u klant bent van een 1A-partner, de 1A-diensten afneemt en een bericht heeft ontvangen dat er binnenkort groot onderhoud gaat plaatsvinden aan uw ICT-omgeving. Deze pagina is bedoeld om u te informeren over het belang van deze verandering.

Om onze dienstverlening ook in de toekomst scherp en vooruitstrevend te houden, ondernemen we momenteel een grootschalig moderniseringsprogramma. Alle 1A-servers ontvangen gratis een upgrade waarin de basislaag van de software geheel wordt vervangen.

Groot onderhoud – 1A-server wordt 1A-platform

Met het 1A-platform kunnen we onze oplossing ook eenvoudig in de cloud aanbieden. Elk MKB-bedrijf heeft zijn eigen unieke identiteit en daarmee specifieke wensen en eisen. Denk bijvoorbeeld aan de beschikbaarheid van een goede internetverbinding. Het 1A-platform is te verkrijgen in drie smaken: on-premise, cloud en hybride. Deze verschillende opstellingen maken gebruik van dezelfde componenten, maar dan net wat anders ingericht. Zo is er voor ieder wat wils.

Met dit onderhoud wordt het huidige besturingssysteem van uw 1A-server compleet vervangen door Debian. Dit is ook een Linux-variant, maar heeft een andere insteek. Waar Slackware uitblinkt in eenvoudigheid, heeft Debian de focus op gemakkelijk uitrollen van nieuwe software met daarbij een extreem grote mate van kwaliteitscontrole.

Wat verandert er voor u?

Voorlopig weinig. De meeste veranderingen zitten in de onderlaag, waar u als eindgebruiker niets mee te maken heeft. Beheer wordt nog steeds met de 1A-manager gedaan en deze ziet er nog steeds exact hetzelfde uit.

De enige grote verandering is dat bij de upgrade Zarafa wordt vervangen door Kopano. Deze software is gebaseerd op Zarafa, maar heeft een andere insteek. Het gaat verder waar traditionele groupware ophoudt en biedt een omgeving voor delen en communiceren, ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt.

Waarom doen we dit?

Met deze verandering verschuift onze focus van low-level Linux-ontwikkeling naar integratie van verschillende diensten. Zo kunnen we nog meer aandacht besteden aan gemak en flexibiliteit. Door in te haken op de controles en procedures van Debian, kunnen we nog meer dan ooit een excellente kwaliteit leveren.

Debian heeft ook een veel groter draagvlak dan Slackware en heeft veel meer kant-en-klare pakketten. Het wordt voor ons dan ook gemakkelijker om ondersteuning te bieden en we kunnen veel sneller nieuwe functionaliteiten toevoegen.

Door deze overstap te maken, kunnen we sneller schakelen en de kwaliteit verhogen. Kortom, 1A wordt meer toekomstbestendig.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met uw 1A-partner.