Over ons

Wij leveren MKB-bedrijven complete ICT-oplossingen voor een vaste prijs per maand via gecertificeerde 1A-partners.

1A First Alternative is in 2001 gestart met het ontwikkelen van een netwerkoplossing voor het MKB met de gedachte dat ICT een bijdrage moet leveren aan de productiviteit en niet onnodig veel tijd moet kosten.

De aandachtspunten hierbij waren:

  • een willekeurige medewerker moet eenvoudig het dagelijkse beheer kunnen uitvoeren
  • updates moeten automatisch verzorgd worden
  • er moet een continu doorgroeipad zijn: er zijn dus geen ‘oude’ versies
  • er moet continue monitoring plaatsvinden van het functioneren van de hard- en software

Met name voor bedrijven tussen de 5 en 50 medewerkers is er veel onduidelijkheid hoe ICT kan helpen om de bedrijfsvoering beter te laten verlopen. 10 jaar geleden zijn we gestart met het ontwikkelen van de 1A-server. Na 2 jaar ontwikkelen hebben we de complexe materie weten te kneden tot bruikbare, en vooral begrijpbare, componenten en hebben deze in de markt gezet als een continue dienst. De 1A-server is dé vaste kern voor een bedrijf. Lees meer over hoe wij dit doen »

MKB-specialist

1A First Alternative heeft een netwerk van 1A-partners verzameld die de 1A-server bij u op kantoor kunnen installeren en onderhouden. Daarnaast kunnen deze 1A-partners u ook adviseren over andere ICT-zaken, zoals telefonie (Voice over IP, VoIP), internet en applicaties. Zij zijn echte MKB-specialisten die uitstekend kunnen inschatten wat u nodig heeft en u kunnen helpen bij het ontzorgen van uw IT-vraagstukken. Op deze manier kunt u zich weer geheel richten op primaire werkzaamheden.

De MKB-specialist dichtbij geeft u vertrouwen.

Trackrecord van 1A First Alternative

Sindsdien hebben we een aardig trackrecord opgebouwd met meer dan 450 beheerde servers bij meer dan 400 klanten. Het gebruiksgemak, de continuïteit en de kwaliteit hebben bij onze klanten bewezen dat we waarmaken wat we beloven: zo simpel is ICT-beheer.

Door het uitbesteden van de ondersteuning bent ook u verzekerd van continuïteit. U kunt uw focus leggen op de bedrijfsvoering. Lees meer over onze missie »

Opensource technologie

Onze software heeft veelal de basis in opensourcesoftware, waardoor we grote invloed kunnen uitoefenen op het functioneren, de veiligheid en het verhelpen van onvolkomenheden.