Onze missie

Onze missie is bedrijven te voorzien van topklasse ICT, zowel in kwaliteit als in functionaliteit, voor een vaste lage prijs.

1A First Alternative neemt met deze missie de verantwoordelijkheid voor uw systemen op zich. Daardoor is onze methode uitermate geschikt voor gebruik in het MKB.

Wij bieden to-the-point oplossingen op basis van open technologieën en hebben respect voor de omgeving en voor de mensen. In al onze ontwikkelingen staat functioneel altijd boven commercieel.

In de geest van opensource is ook onze handelwijze transparant. Wij beloven geen gouden bergen, u krijgt ze wel.

Zo simpel is ICT-beheer

In veel situaties wordt een computernetwerk binnen een bedrijf opgezet met een server en computers. Het gaat dan vaak om een eenmalige aanschaf van hardware, software en installatie. Echter is de IT-wereld zeer dynamisch en is het noodzakelijk onderhoud te blijven plegen in de vorm van updates, installatie van nieuwe versies of installatie van geheel nieuwe software.

Het doen van updates kun je vergelijken met het doen van onderhoud aan een auto: het op regelmatige basis uitvoeren van onderhoud. Maar het upgraden naar nieuwe versies of het toevoegen van modules lijkt meer op verbouwen van een huis of zelf het doen van aanbouwen aan een huis. Bovendien verandert de omgeving van de IT dagelijks. Dit zijn dus best ingrijpende acties. Daarom is continue aandacht nodig en ook steeds meer kennis.

Uitbesteding is te duur

Voor grote bedrijven is het mogelijk een ICT-team te hebben dat het onderhoud geheel verzorgt, voor MKB-bedrijven is dat vaak te duur. Als reactie daarop zie je vaak dat de gehele IT-voorziening wordt uitbesteed, maar dat is ook vaak vrij prijzig; voor elk wissewasje wordt een rekening gestuurd.

Wij waken over uw gegevens en zorgen ervoor dat uw server:

  • altijd operationeel is door continue monitoring
  • altijd up-to-date is door automatische installatie van updates
  • veilig is door bewaking van het internetverkeer en controle op virussen

Dat doen we door:

  • gebruik te maken van opensourcesoftware
  • met de monitoringgegevens statistisch onderzoek doen
  • slechts één versie van het product te hebben

Daardoor heeft u:

  • een IT-systeem dat altijd werkt
  • een IT-systeem dat altijd bij de tijd is
  • een IT-systeem voor een vaste prijs per maand, al sinds 2005