Optimale communicatie

Optimale communicatie

Communiceren doen we allemaal, op veel verschillende manieren. Denk aan bellen, WhatsApp, Facebook, LinkedIn, e-mail, beeldbellen en natuurlijk ook gewoon persoonlijk. Zakelijke communicatie is eenvoudig geregeld met oplossingen als Office365, Kopano en VoIP.

 

Communicatie met VoIP

Wie de markt een klein beetje heeft gevolgd, heeft vast al eens het begrip VoIP-telefonie voorbij zien komen. Voice over IP, oftewel bellen over internet. Goedkoper, sneller, makkelijker, flexibeler en betrouwbaarder zijn absolute kernwoorden wanneer iemand praat over VoIP-telefonie. Maar belangrijker is, dat uw klanten nog altijd kunnen bellen zoals ze dit gewend zijn. En dat u klanten en relaties nog altijd kunt bellen wanneer dat nodig is. Dat blijft met VoIP onveranderd. U krijgt eerder meer functionaliteit dan dat u er op inlevert ten opzichte van de traditionele telefonie-oplossingen. Dat is communicatie met VoIP.

ISDN is dood, leve VoIP

U heeft er vast al iets over gehoord of gelezen. In Nederland maken we tot op heden nog altijd gebruik van het ISDN-netwerk dat door KPN is gelegd toen het internet opkwam. Echter, na veel geruchten en eerdere geluiden is nu echt het einde in zicht. KPN stopt met leveren van ISDN in het eerste kwartaal van 2019. Veel traditionele telefooncentrales zoals de Vox Davo of een Siemens-centrale zullen hiermee ook hun nut verliezen. Maar wat gebeurt er dan? U wilt toch wel gewoon de communicatie met uw klanten en relaties in tact houden? Stap vandaag nog over op VoIP-telefonie.

Waarom is VoIP zo interessant?

Het interessante aan VoIP is dat dit over een internetverbinding wordt aangeboden. Voorheen was dit een aparte aansluiting en betaalde u daarvoor vastrecht aan KPN voor het gebruik. Deze komt bij VoIP te vervallen. U gaat dus direct besparen doordat het vastrecht vervalt. Daarnaast belt u over het algemeen ook nog eens goedkoper wanneer u gebruik maakt van VoIP.

Niet alleen VoIP wordt over een internetverbinding aangeboden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een alarmsysteem, pinautomaat of videocamera aan te gaan sluiten op diezelfde verbinding. Voorheen ging dit alleen over ISDN of een analoge verbinding. De meeste leveranciers bieden deze diensten al een tijdje aan over de internetverbinding (of GSM zonder extreem hoge kosten of extra investeringen). Het gaat uiteindelijk om het gemak dat u ervan heeft. Namelijk 1 factuur en 1 aanspreekpunt voor al uw ICT gerelateerde vragen.

Bij ons hoeft u niet te kiezen welke functionaliteiten u wel of juist niet wilt afnemen. Ook bent u niet verplicht om belkosten af te kopen, zoals bij enkele providers wordt gedaan. Bij 1A neemt u een volledig VoIP-platform af voor een vaste lage prijs per maand. Wij zorgen natuurlijk ook voor de persoonlijke ondersteuning op de geleverde diensten.

Optimale communicatie met Office365

Bij communicatiemogelijkheden is groupware zoals Exchange Online, onderdeel van Microsoft Office365, ook niet echt meer weg te denken. Mail uw collega’s, klanten en relaties, deel uw agenda en contacten. En dat alles vanuit de vertrouwde Outlook look-and-feel zoals u mogelijk al lange tijd gebruikt. Natuurlijk helpen onze partners en wij u om de juiste licentie te kiezen voor uw organisatie. Start vandaag nog. 

Kopano als alternatief

Office365 is geen verplichting natuurlijk, u bent hierin vrij om te kiezen. Kopano is dé opensource-oplossing voor communicatie & delen. Het bevat alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse werkzaamheden. Doordat het opensource-software is, behoudt u de volledige controle over uw data en infrastructuur. U kunt zien wat er gebeurt met uw data, altijd en overal: on-premise of in de cloud. Natuurlijk is het ook eenvoudig te integreren in bestaande omgevingen en de modulaire architectuur is de basis voor eenvoudige schaalbaarheid. Ook voor Kopano geldt dat u wordt geholpen de juiste keuze te maken.

Wilt u ook optimale communicatie binnen uw organisatie?