Uw Online Werkplek

Uw Online Werkplek

Noem het SaaS, PaaS, IaaS of CaaS, iedereen heeft wel een XaaS (anything-as-a-service) bedacht om een signaal te geven naar uw werkplek in de cloud. Maar wat is de cloud nu eigenlijk?

 

Uw Online Werkplek

Feitelijk betekent cloud niet heel veel meer dan dat de werkplek die u gebruikt, is gekoppeld aan een server ergens in de wereld. Daarop worden uw zakelijke processen uitgevoerd. Deze worden dan vervolgens geprojecteerd op het scherm van het apparaat dat u gebruikt als werkplek. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit gewoon Uw Online Werkplek te noemen.

Geen moeilijke afkortingen, taal of kreten waar iedereen een eigen opvatting over heeft. Gewoon recht voor zijn raap. De server kan in principe overal staan. Dus we hebben dat versimpeld tot 3 opstellingen:

  1. De server staat op locatie bij uw kantoor (on-premise)
  2. De server draait in een van onze datacenters in Nederland (cloud)
  3. Een combinatie van beide (hybride)

In alle gevallen neemt u de ICT af als een dienst via een van onze 1A-partners. Zelfs de hardware kan in dit bedrag als lease worden opgenomen. Wij zorgen ervoor dat het voor u draait en dat uw ICT voor u werkt. Ondersteuning gaat via uw 1A-partner.

U kiest uw werkplek

De keuze maakt u in de basis natuurlijk zelf. Wel is een groot deel natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Met name de juiste internetverbinding. Deze bepaalt meestal of u echt alle ICT extern kunt plaatsen, of dat er toch nog een server op locatie zou moeten staan. Daarom sluiten we ook niet uit dat een hybride versie voor veel bedrijven interessant is. Zo kan het nodig zijn een kleine server op locatie te plaatsen voor opslag van grote bestanden. Uw applicaties, back-up en e-mail draaien mogelijk al extern. Het zal in dergelijke gevallen dus veel beter zijn om de 2 opties combineren en niet gelijk iets uit te sluiten. Natuurlijk ondersteunt uw 1A-partner u persoonlijk bij het maken van de juiste beslissing voor uw organisatie.

Veilige werkplek

Regelmatig wordt de vraag gesteld of het wel veilig genoeg is om extern te werken. Dit is volkomen logisch, gezien de ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit. Hier krijgen we steeds vaker mee te maken. Natuurlijk met de juiste voorzieningen en voorzorgsmaatregelen kan er op een veilige manier gewerkt worden, waar u maar wilt. Of u nu op kantoor, thuis of onderweg bent, uw gegevens zijn altijd beschikbaar. En ze zijn alleen inzichtelijk voor u en uw collega’s, mits zij er rechten toe hebben. Wij zorgen ervoor dat de toegang tot uw werkplek en bedrijfsinformatie op een juiste manier wordt verleend. Zo bent u altijd verzekerd van een veilige werkplek online.

Wilt u uw werkplek ook veilig online?