Verbinding met het internet

Verbinding met het internet

Mails ontvangen, lezen en versturen. Uw boekhoudsysteem online. Uw LinkedIn pagina. WhatsApp. Allemaal totaal verschillende dingen, maar ze hebben toch 1 ding zeker met elkaar gemeen… Om het te kunnen gebruiken moet er verbinding zijn met het internet!

 

Alles staat in verbinding

Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken in onze samenleving. Iedereen heeft minimaal 2 tot 5 apparaten die zijn verbonden met het internet. Denkt u hierbij aan de smartphone, smartwatch, laptop, pc, tablet en smart TV. Natuurlijk wordt dit alleen maar meer. U heeft vast al gehoord van IoT (Internet of Things). Bijna alle denkbare apparaten zullen gekoppeld worden aan het internet en staan dus in verbinding met elkaar. De afhankelijkheid wordt dan ook steeds groter, zowel privé als zakelijk.

Ondersteuning via internet

ICT kan op afstand worden ondersteund over het internet. U zult begrijpen dat het zonder een goede verbinding erg lastig wordt om te kunnen ondersteunen. Vraag dus altijd naar de mogelijkheden van een goede verbinding bij u op locatie. Onze 1A-partners helpen daar natuurlijk graag bij. Zij en ook wij kunnen zien wat de mogelijkheden bij u op locatie zijn. Zo kan er altijd een weloverwogen beslissing worden genomen voor de verbinding en alles wat u er nog op gaat aansluiten. Misschien wel het alarm of ook videocamera’s? WiFi en telefonie? Gelukkig kunnen we in al deze zaken voor u de juiste ondersteuning bieden.

Even zonder internet?

Wat gebeurt er wanneer u even geen beschikking heeft tot het internet? Thuis zou u kunnen zeggen, het is wel even goed zo, even geen likes, snaps, apps, flix of googlen. Echter, zakelijk gezien hebben we al snel een heel groot probleem. Precies, zonder verbinding heeft u geen:

  • e-mail
  • webpagina’s
  • webshops
  • telefoon (in geval van VoIP)
  • clouddiensten (bedrijfsapps zoals ERP, CRM of Document Management)

Kortom, een heleboel diensten die u zakelijk gezien nodig heeft, kunt u niet meer bereiken. Het is dus uitermate belangrijk dat u een goede verbinding heeft op het werk. En misschien nog wel belangrijker, een goede SLA met afspraken met uw leverancier/provider.

Extra zekerheid

Om deze zorgen bij u weg te nemen en te voorkomen dat u onverhoopt toch zonder verbinding zit, zorgen wij ervoor dat u wel aangesloten en verbonden bent. Een goede verbinding is belangrijk voor u om uw werk goed te kunnen doen, maar ook voor ons zodat we ons werk goed kunnen doen.

Om extra zekerheid te kunnen bieden, ondersteunt ons platform meerdere internetaansluitingen. Zo zal bij uitval van de primaire verbinding al het verkeer naar de tweede aansluiting worden omgeleid. Het is ook mogelijk om verkeer op te splitsen. Dit gebeurt veelal met VoIP-telefonie om te waarborgen dat regulier verkeer niet ten koste gaat van de gesprekskwaliteit. Mocht er dan een verbinding uitvallen, wordt al het verkeer gebundeld op de overgebleven aansluiting totdat de verbinding terug is. Dan wordt het verkeer automatisch weer opgesplitst.

Wilt u ook een betrouwbare internet verbinding?